Иницијативата Отворен Балкан дава резултати поради што ужива поддршка од дури 82% од македонските граѓани

 

Гувернерката на НБРСМ Анита Ангеловска Бежоска за „Вечерње новости“ информираше дека трговската размена меѓу Србија и Северна Македонија годинава се зголемила за 20 отсто, што е резултат на иницијативата Отворен Балкан.

Дека бенефитите од Отворен Балкан ги осеќаат граѓаните говори и високото ниво поддршка од рекордни 82% од македонските граѓани, што е за 7 процентни поени повеќе од поддршката пред една година кога изнесувала 75%, информираа од американската организација ИРИ.

Back to top button
Close