Институциите да работат на заштита на животните но и на луѓето.Протест пред владата

„Нивната болка, наша борба. Нивните солзи, наш глас“, „Планираат ли властите да го решат проблемот со кучињата од улиците“, „Затвор за убиците“, „Биди човек, не монструм“, „Стоп за слободна продажба на отров“, „И кучињата си одат од државата поради вашата неспособност“ беа само дел од транспарентите што можеше да се прочитаат на денешниот протест пред зградата на Владата, а на кој својот револт го искажаа активитите за заштита на правата на животните. Тие денеска, заедно со своите миленици, се собраа на „Илинденска“ б.б. бесни поради неодамнешните случувања во Струга каде според Здружението „Анима мунди“ во два дена се убиени дваесетина кучиња скитници.

Back to top button
Close