Институт за македонска литература организира конференција „Урбаниот профил на Скопје во современата проза“

Конференцијата „Урбаниот профил на Скопје во современата проза“ во организација на Институтот за македонска литература ќе се одржи во четврток, 27 октомври 2022 година со почеток во 10.00 часот во амфитеатарот на ИМЈ „Крсте Мисирков”, Скопје.

Обраќања ќе имаат директорката на Институтот за македонска литература проф. д-р Наташа Аврамовска и претседателката на Одборот проф. д-р Соња Стојменска-Елзесер.
Промоција на зборникот Писменото и книжевното културно наследство од Скопје и Скопско-
промотор проф. д-р Маја Ангеловска-Панова

Програмата на конференцијата може да ја погледнете овде.

Back to top button
Close