Интернет страните на повеќе светски медиуми и на британската Влада кусо беа недостапни

– Сајтови на неколку светски медиуми, како што се Њујорк Тајмс, Би-Би-Си, Монд, Гардијан, платформата Редит, како и веб-страницата на британската влада, утрово накусо беа недостапни.

На страниците се појавија пореака „Error 503“ или „Connection Failure“.

На веб-страницата gov.uk на британската влада, која вклучува министерства, исто така, се покажа „грешка 503“.

По кратко време, страниците станаа повторно достапни.

Според Си-Ен-Ен, Fastly (Сloud service provider), објави за проблемите при функционирањето на сајтовите.

Back to top button
Close