Италијанците сакаат на Малдиви, Шпанците во Италија

Луѓето ширум светот на Интернет пребаруваат дестинации за одмор, по рестриктивните мерки поради пандемијата, во надеж дека следната летна сезона ќе биде помалку проблематична, а желбите на туристите се различни, па така Италијанците сакаат да одат на Малдиви, Шпанците и Турците во Италија.

Компанијата Куони ги претстави најпопуларните дестинации за одмор во 2021 година  и тоа врз основа на податоците од услугата трендови на Гугл.

Италијанците, Британците, Полјаците, Романците и Бугарите сонуваат за Малдиви, Американците и Канаѓаните едвај чекаат да заминат во Јапонија, а Русите за Мексико.

Србите и Хрватите сакаа да одат на Бали, Албанците во Катар, Словенците во Египет, а Украинците во Шпанија.

Според истражувањето спроведено во  131 земја, Малдиви, Мексико и Бали се најпопуларните дестинации за Европејците, а на глобално ниво Обединетите Арапски Емирати, Канада, САД, Катар и Египет.

Back to top button
Close