Итна потрага низ депонијата кај Бањско поле – 3,5 километри од местото на исчезнувањето на малата Данка

Потрага низ депонијата на Старо Бањко моментално е нов правец во потрагата по исчезнатата Данка Илиќ (2).

Денеска е седмиот ден од потрагата по неа, а итна наредба пожарникарите да одат на ова место стигнала нешто по 10 часот. Станува збор за депонија која се наоѓа на само 3,5 километри од местото каде исчезнало девојчето.

Таму има неколку полициски автомобили и потрагата се врши со голема брзина.

Сепак, ова е само еден дел од интензивната потрага. Полицијата континуиранонврши увид на просторот каде исчезна малата Данка, вклучително и на депонијата.

Back to top button
Close