Издадени 435 решенија за изолација и 75 за самоизолација, 641 лице не носеле маска

На територијата на државата, во текот на изминатото деноноќие на 435 лице им се издадени решенија за изолација, а 75 лица потпишале изјави за самоизолација.

Како што соопшти МВР, од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и евидентирани се осум лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Исто така, по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 641 прекршоци.

Back to top button
Close