Изет Меџити: Има судири во рамките на ДУИ, но ќе гласам за новата влада

Пратеникот и потпретседател на ДУИ, Изет Меџити потврди дека има внатрешните судири во ДУИ. Тој Меџити потврди и дека не се согласува со некои предлози на партијата за поделба на ресорите во новата влада, но дека ќе гласа за владата, изнесувајќи ги однапред своите забелешки.

Меџити рече дека нема да има промени во поделбата на министерствата и дека предлогот за новата Влада ќе биде доставен до Собранието во текот на оваа недела, пренесува Алсат.

Back to top button
Close