Излезноста во Крива Паланка 11,46 отсто од обработени 31 избирачко место

Од обработени податоци од 31 од вкупно 47 избирачки места во Општина Крива Паланка излезноста до девет часот изнесува 11,46 отсто, информира претседателот на Општинската изборна комисија Крива Паланка, Душко Арсовски.

Тој рече дека во одредени избирачки места во пооддалечените рурални средини има пад на системот за обработка на податоците.

И од Општинската изборна комисија во општина Ранковце сè уште не можат да го објават процентот на излезност, поради пад на системот, информира претседателот на ОИК, Ранковце, Даниел Крстевски.

Инаку, во овие две општини на вкупно 60 избирачки места на кои своето избирачко право ќе го остварат вкупно 19.975 граѓани.

Во Општина Крива Паланка право на глас имаат 16.965 граѓани, кои гласаат на вкупно 47 избирачки места, а на 13 избирачки места своето право на глас ќе можат да го остварат 3010 жители на Општина Ранковце.

Back to top button
Close