Излезноста во општина Гевгелија зголемена на 35 отсто

 Во мирна атмосфера во општина Гевгелија се одвиваат предвремените парламентарни избори на кои излезноста до 13 часот изнесува 34,63 отсто, односно на 37 избирачки места гласале 6.626 граѓани со право на глас, истакна Роберта Јанчева од ОИК.

Во општина Валандово правото на глас до 13 часот го оствариле 2.576 граѓани што претставува излезност на 26 отсто од гласачкото тело. Излезноста во општина Богданци до 13 часот изнесува 26,11 отсто односно гласале 1.751 граѓанин од запишаните во единствениот гласачки список, а во општина Дојран волјата ја изразиле 743 гласачи или 27,7 отсто од гласачкото тело.

Во ниту една од општините нема регистрирано изборни неправилности

Back to top button
Close