Изложба на слики, цртежи и графики од колекцијата на „Остен музејот на цртеж“

–  Во Уметничката галерија Остен во Скопје вечер ќе биде отворена изложба на која ќе бидат претставени дела од музејот на цртеж, а ќе трае до 31 јули.

На неа ќе бидат изложени дела на уметниците Родољуб Анастасов, Виктор Вазарели, Илја и Емилија Кабаков, Кристо (Христо Јавачев), Мице Јанкуловски, Пабло Пикасо и Пјер Сулаж.

Back to top button
Close