Изложбен перформанс „Низ лавиринтот на ромската историја – петте соби“

Изложбен перформанс „Низ лавиринтот на ромската историја – петте соби“ ќе се одржи денеска во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, а по повод одбележувањето на 2 август, Ден на ромскиот холокауст (Samudaripen), во организација на Здружението „Ромски деловен информативен центар на Македонија“ и Мрежата за системски и трајни решенија.

Настанот е под покровителство на Агенцијата за остварување на правата на заедниците, а најавено е обраќање на претставници на Собранието и на Владата и невладиниот сектор.

 

 

Back to top button
Close