Кабелските оператори од недела повремено ќе ја исклучуваат програмата во знак на протест

„За време на прекините на екранот ќе ја испишеме причината за истото, со цел да ги запознаеме нашите корисници и општата јавност со она што ги очекува кон почетокот на август оваа година како резултат на донесената Уредба од Владата“, се вели во писмото на кабелските оператори.

Одлуката за прекин во емитувањето на каналите ќе биде на сила сѐ додека не се најде решение за спорните одредби со кои се оневозможува реемитувањето.

Back to top button
Close