Кабинет на Петков: Постои желба да се најде заемно прифатливо решение за отворените политички прашања со Македонија

 

Заврши средбата на бугарскиот премиер Кирил Петков со евро-комесарот Вархеји. Од кабинетот на Петков објавија кратко соопштение во кое се вели дека Петков на средбата ја потврдил желбата да се најде заемно прифатливо решение за отворените политички прашања со македонија, но имајќи ги предвид чувствителните теми за Бугарија.

Back to top button
Close