Канада ја продолжи забраната за влез на странски патници

Канада ја продолжи забраната за влез во земјата на повеќето странски патници, во обид да се ограничи внесувањето и ширењето на коронавирусот, напиша на Твитер министерот за јавна безбедност Бил Блер.

Мерката, која е продолжена до 30 септември, се однесува на странските патници кои се обидуваат да влезат во Канада од странство, освен од САД.

Канада има посебен договор за граничен премин со Соединетите Американски Држави, кој е на сила до 21 септември.

 

Back to top button
Close