Касами: ДУИ не се појави на средбата што ја свикавме, избегнува одговорност

Претседателот на Беса, Биљал Касами, вечерв во гостувањето на ТВ21 рече дека непојавувањето на ДУИ на состанокот организиран во Беса е „избегнување одговорност“ од страна на владејачката партија.

„ДУИ не беше подготвена да се повика, бидејќи имаше некои важни точки. Една од тие точки е поврзана со албанскиот јазик, каде што оваа точка вели дека албанскиот јазик мора да биде еднаков со македонскиот јазик“, рече Касами.

Back to top button
Close