Касами призна кој е најголемиот проблем во Тетово

Еден од главните проблеми на општина Тетово, првиот човек на градот Биљал Касами, рече дека е тој урбан хаос во кој се наоѓаме.

Токму поради тоа, и градот Тетово постојано добива критики поради енормната загаденост низ градското подрачје.

 

За мене е несфатливо особено ДУП да одат на усвојување во Министерството за транспорт, разбирливо е да ГУП и Просторниот план кои се и национален интерес да бидат изменаџирани со централна власт во делот на Министерството за транспорт. Но, кога работиме и разговараме за внатре организирање на градовите на општините, тоа би било да биде чиста локална општинска надлежност, рече Касами.

Според него, централната и локалната власт такви препрелетувања на надлежностите имаат и во други области како земјоделие и слично.

Back to top button
Close