Кедев: Граѓаните имаат две можности – да ги поддржат нестручните политики во здравството или да поддржат обнова спроведена од стручни кадри

Почитувани граѓани,

Пандемијата со Ковид-19 ги исфрли на површина неконзистентните и конфузни здравствени политики. Несоодветните и популистички економски мерки, базирани на неодржлива презадолженост на државата. Како и многуте слабости во функционирањето на правната држава и институциите на системот.

Имајќи ја во предвид непредвидливата иднина од здравствен и од економски аспект со која што ќе се соочиме во претстојните месец, а можеби и подолго, на 15 јули граѓаните ќе имаат воглавно две можности.

Да ја поддржат сегашната тотална конфузија во здравството, несоодветните и нестручни економски политики и се разбира неодржливата презадолженост на државата.

Или да гласаат за обнова на Македонија. Обнова спроведена од докажани стручни, компетентни и професионални кадри.

Сашко Кедев, член на ВМРО-ДПМНЕ

Back to top button
Close