Кина: Првпат од април повеќе од 100 новозаразени со Ковид-19

Првпат од април оваа година во Кина се регистрирани повеќе од 100 новозаразени лица со коронавирус и тоа два дена по ред, соопшти Националната здравствена комисија.

Од вкупно 105 новозаразени случаи, 102 биле локално инфицирани, а Комисијата потврдила и 21 асимптоматски заразени, кои не се вбројуваат во евидентираните случаи.

Back to top button
Close