Кина во 2020 година извезла повеќе од 220 милијарди маски

– Кина во текот на минатата година извезла поголемо количество заштитна медицинска опрема, во кое се вклучени и над 220 милијарди заштитни маски.

Според Министерството за трговија, Кина меѓудругото извезла и 2,3 милијарди дополнителна заштитна опрема и една милијарда тестови за коронавирус.

-Кина даде значителен придонес во глобалната борба против пандемијата, изјави високиот кинески официјален претставник Чијан Кеминг.

Back to top button
Close