Кирил Петков го претстави планот како ќе падне ветото за Македонија

Премиерот на Бугарија Кирил Петков од Ватикан објасни како може Бугарија да го крене ветото на Македонија за продолжува на патот кон Европската унија.

Тој презентираше три точки по кои може единствено да се решни проблемот:

  1. МНР на двете земји да ги престави резултатите од постигнатиот напредок во  дијалогот
  2. Прогесот и решенијата да се внесат во Парламентот и гласаат
  3. Ако помине во Собрание, да се направи заеднички чекор напред

Back to top button
Close