Клинички може да остане без струја поради огромен долг

 

Телма објави дека поради долг од седум милиони евра клинички може да остане без струја.

Како што дознава телевизијата, скопските клиники три години не ги плаќале сметките, ниту пак доставиле гаранција, која би ги спасила од исклучување.

Од ЕВН за нив потврдиле дека клинички е еден од поголемите должници. Водени од правилникот на РКЕ, побарале банкарска гаранција, но не ја добиле.

Back to top button
Close