Клиниките во ЕУ се подготвуваат за вториот бран на пандемијата

Болниците во ЕУ се подготвуваат за вториот бран на заразата со коронавирусот, преку обука на резервната работна сила и организирање на нивната мобилност.

Ч– Ни треба здравствена армија, изјави Маурисио Чекони, претседател на Европското здружение за интензивна медицина и шеф на одделот за интензивна нега во болница во Милано.

Како што јавија германските медиуми, тој потенцира дека, ако дојде до уште еден голем бран, болниците треба да бидат подготвени.

Back to top button
Close