Кога пилите ќе стивнат“: Утре ќе се протестира против сечата на дрвја на „Орце Николов“

Откако во четвртокот градските власти исекоа десетина дрвја на улицата „Орце Николов“ во Скопје, иницијативата Зелен хуман град за утре (13 јуни) закажа протест против уништувањето на зеленилото и за зачувувањето на белите дробови на главниот град.

Back to top button
Close