Комерцијална банка: Течат преговори со повеќе инвеститори за купување на имотот и опремата на Еуроникел

Соопштение на Комерцијална банка:

Со оглед дека во последните денови повеќе медиуми пројавија интерес за текот на постапката за продажба на имотот и опремата на Еуроникел, Комерцијална банка сака да ја информира пошироката јавност дека во тек се преговори со повеќе заинтересирани инвеститори за купување на имотот и опремата на комбинатот Еуроникел, кои сега се во сопственост на Банката.

Сепак, заради доверливоста на преговарачкиот процес со потенцијалните инвеститори, Банката не е во можност во моментот да споделува повеќе информации во врска со оваа постапка.

Притоа, секако дека на секој потенцијален купувач на имотот и опремата на Еуроникел ќе му требаат и работници за извршување на производниот процес.

Комерцијална банка особено истакнува дека евентуалното отворање стечајна постапка врз Еуроникел нема никаква врска и допирни точки со сопственоста на Банката врз преземениот имот и опрема. Овој имот и опремата во никој случај нема да бидат дел од стечајната постапка и Комерцијална банка е слободна да ги продава без никакви ограничувања.

Back to top button
Close