Комисијата за заразни болести предлага само во критичните градови полициски час од 22 часот 

Комисијата за заразни болести ќе ѝ препорача на Владата враќање на полицискиот час, но од 22 до 5 часот во критичните места со голем број активни случаи на КОВИД-19, како Скопје, Тетово, Штип и Куманово, пренесе СДК.

За останатиот дел од државата не се препорачуваат дополнителни рестрикции.

Предлогот за враќање на полицискиот час во овие места е најмногу за да се ограничи движењето на младите, поради тоа што тие неконтролирано се собираат по паркови, на Водно и слично, а сендвичарите, пицериите и пекарите, сите работат и по 22 часот, практично цела ноќ.


повеќе

Back to top button
Close