Компјутерски виpyc се шири на Фејсбук, внимавајте!

Компјутерски вирус се шири на социјалната мрежа Фејсбук, предупредуваат од Критинк, од каде велат дека вирусот може да се препознае по тоа што во структурата на линкот е содржан зборот „coco”.

Од Критинк предупредуваат да внимавате и да не кликате на линкот, а предупредувањето да го испратите на вашите пријатели.

Вчера и денеска многу корисници на социјалната мрежа Фејсбук се пожалија дека имале контакт со компјутерскиот вирус, а како што велат, никако не смеете да кликнете на пораката која ви вели дека сте добитник на 10.000 денари.

Back to top button
Close