Концерт „Македонски шлагери-стари песни-нови ѕвезди“

Во рамки на фестивалот „Скопско лето“, вечерва на платото на „Ист Гејт мол“ ќе се одржи концерт „Македонски шлагери – стари песни – нови ѕвезди“.

Специјални гости ќе бидат Давор Јордановски, Андријана Јаневска, Сашо Гигов – Гиш, Мила Николовска, Теа Пејиќ, Васил Ангелов и Денис Димовски.

Диригент е Иван Еминовиќ, уметнички координатор Сања Шуплевска, а продуцент е Орце Ицковски и Оркестар Полифонија.

Во сабота пак, концерт ќе одржи групата „Баклава“ – „За Скопје со љубов“, и тоа во Сули ан – Факултет за ликовни уметности.

Back to top button
Close