Кондовски: Битола има културна сцена со која треба да се гордее!

Битола има културна сцена со која треба да се гордее!
Но, потребна е уште поголема поддршка за културните работници и како идна локална самоуправа тоа ќе го обезбедиме. Како градоначалник ќе се залагам за поголема поддршка на културните проекти, организирање на културни манифестации, поттикнување на разновидни специфични форми на творештво, негувањето на фолклорот, обичаите, старите занаети и културните вредности.
Ова денеска им го соопштив и на актерите од театарската група Дел Арте, како и на претставниците на фолклорниот ансамбл „Гоце Делчев“ и КУД „Илинден“!
#Најдоброто за Битола – број 12 !

Back to top button
Close