Кондовски: Општината може да игра значајна улога во економскиот раст и развој на Битола

Во Битола е сместен најголемиот производител на брашно и бели печива во земјава !

Ангромаркетинг механизација, Подружница Жито Битола произведува по 100 тони брашно дневно, има широк асортиман производи и врвен квалитет !

Нему, како и на голем број други битолски стопанственици, потребна им е поддршката од локалната самоуправа за проширување на производствените капацитети и нови вработувања. Основен предуслов за тоа е донесување на нов Детален урбанистички план за овој дел од Битола !

Општината може да игра значајна улога во економскиот раст и развој на Битола !

Back to top button
Close