Кондовски: Паролата „Битола – спортски град“ ќе биде потврдена со изградбата на голем Мултифункционален спортски центар

Паролата „Битола – спортски град“ ќе биде потврдена со изградбата на голем
Мултифункционален спортски центар !
 аква парк и затворен базен,
 кошаркарско игралиште,
 фудбалско игралиште,
 тениско игралиште,
 хотелски комплекс
Проектот ќе претставува јавно приватно партнерство !
Од Буџетот на општината ќе се одделат 3 милиони евра !
Придобивките се бројни – адекватно место за многу спортови, рекреација и социјализација !
Реализација на овој проект ќе значи отворање на нови работни места и дополнителни приходи за општината !
Ефектот ќе го почуствуваат сите граѓани на општината и правните лица кои ќе соработуваат при изградбата, а потоа и ќе се вклучат во функционирањето на овај центар !
 Рок за реализација : 4 години
 Вредност : 4.000.000 евра.

Back to top button
Close