Костадиновска Стојчевска по отворањето на бугарскиот КИЦ: Многу ми е драго, да ги зближиме народите!

Министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска по денешното отворање на бугарскиот КИЦ во Скопје посакува да се всели нова енергија на релација Македонија-Бугарија.

„Многу ми е драго што се отвори културен центар на Бугарија во Северна Македонија. Целта на овие центри е ширење на културата и зближување со нашите народи. Се согласивме дека онаа програма за поддршка во областа на култура е добро разработена“, вели таа.

Back to top button
Close