Ковачевски: Честитки! Конечно македонскиот јазик ќе ечи секаде низ Европа

Фејсбук статус на премиерот Димитар Ковачевски:

Честитки и огромна благодарност до пратениците кои денеска покажаа демократски капацитет, ги поддржаа заклучоците за европскиот предлог и гласаа за европска иднина на државата.

Нема поголем патриотизам од поддршката за просперитет на земјата и од одлуки кои се од највисок интерес за државата и граѓаните

Back to top button
Close