Ковачевски денеска им се извини на новинарите

Екс премиерот и лидер на владејачката СДСМ, Димитар Ковачевски денеска присуствуваше на почетокот на градежните работи на Универзалната сала во Скопје и притоа рече дека ги прифаќа реакциите на новинарите и новинарските здруженија поради неговите ставови токму кон новинарите. Тој денеска им се извини на новинарите и рече дека тоа е искрено извинување.

Информираше дека имал долг разговор со претседателот на ЗНМ во неколку наврати, бидејќи, како што рече, тој е најдобриот сведок на тоа што се случуваше до 2016 година

На прашање на кого мислел кога кажал дека „во подрум ќе цвикаат“, Ковачевски изјави дека тоа не е точна изјава.

Според него, „тоа се случувало до 2016 година и не би сакал да видиме време кога повторно тоа ќе се случува

Back to top button
Close