Ковачевски: Има директори на јавни претпријатија со големи плати

Премиерот Димитар Ковачевски во вечерашното гостување на ТВ 24 рече дека Владата донела одлука и им наложува на јавните претпријатија, институции и агенции да ги намалат трошоците.

Тоа ќе треба да биде направено со штедење на струја, но и со намалување на плати.

Има јавни претпријатија во која има голем број на вработени. Тие треба да направа анализа дали имаат потреба од сите луѓе во секое време или дел од нив може да одат на одмор, со цел да се заштеди енергија.
Ќе се прави и ревизија на менаџерските договори на јавните претријатија, бидејќи забележавме многу големи суми, особено кај претпријатија кои прават загуби, рече Ковачевски

Back to top button
Close