Ковачевски: Природниот гас за потребите на топланите за месец март ќе се набави по цена од 60,10 евра

– АД ЕСМ донесе одлука за избор на набавувач за месец март за потребите на топланите Исток Запад Енергетика Скопје Север. Природниот гас ќе се набави по цена од 60,10 евра, а добавувач ќе биде Макпетрол. Се пријавија три компании, се избра Макпетрол бидејќи понуди најниска цена од 60,10 евр, изјави на денешната прес-конференција генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски

Back to top button
Close