Ковачевски се корегира пред судење, Петровска немала нарушено здравје

Драган Ковачки по денешниот судски процес инициран од министерката за одбрана Славјанка Петровска се корегираше тврдејќи дека таа немала нарушена здравствена состојба, туку дека манипулирала, односно наодот со дијагноза бил само за пред суд и за да му бара оштета.

-Беа изнесени доказите од наша страна, меѓутоа ова е уште еден блед обид на министерката за одбрана да манипулира, вели Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ откако денеска започна судското рочиште пред Основниот суд 2 Скопје по тужба од Славјанка Петровска.

-Таа самата има доставено мислење односно вештачење од психијатар специјалист со кое сака да ја манипулира јавноста,за својата емотивна и психолошка состојба. И самиот премиер кажа дека тоа вештачење е за потребите на судот, но не и за потребите воопшто за работењето. Јас ценам дека тоа не би требало да биде така, смета тој.

Ковачки ги повика новинарите да истражат дали има некој друг ваков случај каде што психичката и емотивна состојба на едно лице се однесува само за потребите на судот, а не и за потребите на општото работење, додавајќи дека тоа е од јавен интерес за граѓаните.

Извор: независен

Back to top button
Close