Ковачевски: Секој денар во ЕСМ е трошен одговорно, очекуваме добивка од 8 милиони евра


Очекуваме добивка од околу 8 милиони евра за 2022 година, истакна директорот на АД ЕСМ, Васко Ковачевски.

Средствата кои ни ги дава Владата се за осигурување на сигурно и редовно производство, дополнителни набавки на енергенски, мазут, природен гас, јаглед, плати на вработените и се она што значи расход во делот на производството.

Одговорно тврдам дека не секое евро, секој денар се троши одговорно, на минимум се сведени непродуктивните трошоци, вели Ковачевски.

Back to top button
Close