Ковачевски: Сигурен сум дека имаме владино мнозинство


Сигурен сум дека имаме владино мнозинство, рече вечерва премиерот Димитар Ковачевски.

Одговорајќи на новинарско прашање на вонредната прес-конференција, тој истакна дека не може да ги коментира внатрешните случувања во ДУИ.

Во однос, пак на именувањата на директори што ги прави Градот Скопје, Ковачевски нема, како што напомена, никакво учество.

-Сигурен сум дека имаме владино мнозинство. Не можам да коментирам внатрепартиски случувања во ДУИ, а во однос на именувања што ги прави Градот Скопје, јас немам никакво учество, рече премиерот.

Back to top button
Close