Ковачевски: Верувам дека Алтернатива ќе стане дел од мнозинството!

Заменикот министер за финансии, Димитар Ковачевски денеска говореше за својата кандидатура за претседател на СДСМ. Тој порача дека Алтернатива ќе направи добар избор и ќе одговори позитивно.

„Ние имаме одредба во која сите кандидати ќе го чуваат дигнитетот на членовите и партијата. Ќе се посветам на промоција на мојата програма и комуникација со членовите во партијата. Разговорите ќе продолжат денеска.Оптимист сум, рационален оптимист и работам на решенијата. Длабоко верувам Алтернатива ќе стане дел од мнозинството, тоа ќе претставува стабилна влада“, истакна Ковачевски.

Back to top button
Close