Ковачки најави расчистување на криминалот ќе го почнел со Бујар Османи од времето кога бил министер за здравство

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки, преку социјални мрежи најави решавање на, како што рече, милонски криминал направен во Министерството за здравство, додека со истото шефувал Бујар Османи.

„Во таа борба со корупцијата ќе почнеме со решавање на милионскиот криминал направен во Министерството за здравство додека министер бил Бујар Османи и со продажбата на земјиште во строг центар на Скопје по цена од 400 денари за квадрат, во надлежност на Министерство на финансии, а за потребите на ДУИ“, објави Ковачки.

Back to top button
Close