Ковид во последните три дена: 81 нов случај и ниту еден починат

Новозаразените по градови: Скопје – 53, Битола и Прилеп – по 5, Велес – 3, Куманово, Тетово и Струга – по 2, Кавадарци, Гостивар, Охрид, Штип, Струмица, Кичево, Виница, Богданци и Крушево – по 1.

Во текот на изминатите три дена (од 17 до 19 јуни) не е пријавено ниту едно починато лице.

Регистрирани сe 124 оздравени пациенти од: Скопје – 90, Битола – 7, Прилеп и Кавадарци – по 3, Куманово, Тетово, Струга, Штип, Струмица, Неготино и Дебар – по 2, Велес, Гостивар, Охрид, Кичево, Кочани, Гевгелија и Свети Николе – по 1.

Бројот на активни случаи во моментов во земјава изнесува 351.

 

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

 

Скопје 147 633, Активни 247

 

Куманово 16 691, Активни 7

 

Битола 15 739, Активни 22

 

Прилеп 14 231, Активни 8

 

Тетово 13 498, Активни 11

 

Кавадарци 10 705, Активни 6

 

Велес 9 805, Активни 4

 

Гостивар 9 616, Активни 4

 

Охрид 8 953, Активни 15

 

Штип 8 087, Активни 4

 

Струмица 8 084, Активни 5

 

Кичево 5 658, Активни 4

 

Кочани 5 103, Активни 3

 

Струга 4 732, Активни 2

 

Гевгелија 4 426, Активни 1

 

Неготино 3 700, Активни 0

 

Ресен 2 753, Активни 1

 

Свети Николе 2 637, Активни 0

 

Радовиш 2 531, Активни 0

 

Крива Паланка 2 419, Активни 0

 

Делчево 1 986, Активни 0

 

Берово 1 693, Активни 1

 

Дебар 1 681, Активни 0

 

Валандово 1 488, Активни 0

 

Виница 1 396, Активни 1

 

Пробиштип 1 268, Активни 1

 

Богданци 1 022, Активни 1

 

Кратово 966, Активни 0

 

Крушево 931, Активни 1

 

Back to top button
Close