Крај на кариерата за Кристијан Ериксен

Данскиот репрезентативец Кристијан Ериксен е успешно опериран и очекувањата се дека наредниот петок ќе биде пуштен на домашно лекување. На него му е вграден специјален апарат, дефибрилатор, кој ќе му ја контролира работата на срцето.

Тоа ќе значи и крај на кариерата за фудбалерот, но ќе може да води нормален живот. Тој нема да продолжи да игра фудбал бидејќи не смее премногу да го оптеретува телото.

 

Back to top button
Close