(КРАТКО ВИДЕО) “Во октомври кога се купуваат дрва, или пред одмор” -Секоја година во ист месец ги каснува куче

Во последниве десет години за 33 пати се зголемил бројот на пријави за каснување од кучиња. Во 2013 ги имало 53, а во 2022 година дури 1785. Лани, само Скопје и уште 9 поголеми општини исплатиле 720 000 евра отштета за каснувања од куче.

360 Степени“ истражуваше дали пријавите за каснувања се должат на зголемениот број на кучиња во градовите или пак можеби, луѓето наоѓаат нов, креативен начин за извлекување на јавни пари?

повеќе

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close