Критично во Украина – сирени ечат постојано, а делови од земјата се во мрак


Руските воени сили продолжија со гранатирање на енергетската инфраструктура во Украина, па бил оштетен важен објект во областа Днепропетровск.

Поради предизвиканите штети делови од Украина останаа во мрак, а засега активни се сирените низ цела држава поради можните напади од руските сили.

Русија во претходните денови користеше дронови камикази за да погоди важни објекти.

Back to top button
Close