Ламбе Алабаковски осуден на условна казна од шест месеци за палењето на „Ванчо Михалјов“

Пејачот от Ламбе Алабаковски е осуден на условна казна од шест месеци за потпалувањето на културниот центар „Ванчо Михајлов“ во Битола, пренесува Нова Македонија.

Алабаковски по подметнувањето на пожарот беше притворен, но по неколку дена беше пуштен во домашен притвор, а подоцна му беше овозможено да се брани од слобода.

Back to top button
Close