Лажна СМС порака ги повикува Грците на мобилизација  

Лажна СМС порака, наводно испратена од Министерството за одбрана на Грција, ги повикува Грците да се пријават во најблиската полициска станица за да добијат одлука за воена мобилизација, а Секторот за компјутерски криминал на грчката полиција веќе започна истрага за пораката на мобилните телефони, јави дописничката на МИА од Атина.

Од грчката полиција и од Министерството за одбрана соопштуваат дека станува збор за лажна порака и ги повикуваат граѓаните да ја игнорираат и да бидат внимателни.

– Ве молиме да се пријавите во најблиската полициска станица каде што ќе ви биде доделена одлука со цел ваше вклучување во воениот инцидент, гласи СМС пораката испратена до Грците, а како испраќач е потпишано Министерството за одбрана.

Пораката е испратена во период кога се заострени односите меѓу Грција и Турција.

Back to top button
Close