Лекарка специјалист и медицинска сестра се новите заболени од Ковид-19 во Кавадарци

 Лекарка специјалист и медицинска сестра од Општа болница Кавадарци се новите случаи на  КОВИД-19 во Тиквешијата.

Информацијата за МИА утрово ја потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог во Центар за јавно здравје Кавадарци.

-Лекарката е без симптоми, додека медицинската сестра со средна клиничка слика се наоѓа на Инфективното  одделение во Велес, појасни Јовановски.

Back to top button
Close