Лекот „Актемра“ не е делотворен против Ковид-19

Клиничка студија покажа дека „Актемра“ не довел до никакво подобрување кај хоспитализираните пациенти кои имале воспаление на белите дробови предизвикани од Ковид-19.

Исто така ниту бројот на починати не е намален со користење на тој лек.

„Рош“ најави дека ќе продолжи со тестирање на употребата на „Актемра“ против Ковид-19 во комбинација со други лекови.

Back to top button
Close