Левица: Ванковска собра 10.000 потписи

Политичката партија Левица објави дека професорката Билјана Ванковска, која е нивниот кандидат за претседател на државата ги собрала потребните 10.000 граѓански потписи.

„Професорката д-р Билјана Ванковска и официјално го доби легитимитетот да биде претседателски кандидат. Со собраните 10 000 потписи за рекордно време, конечно Левица и работниот народ на Македонија ќе имаат претседателски избори со избор“, велат од Левица

Back to top button
Close